BAŞKAN BOYDAK TAN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ MESAJI

Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Boydak, 12 Mart 1921’den günümüzde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif’i Anma Günü’nün 98’nci yılını idrak ettiğimizi kaydetti. Merhum Şair Mehmet Akif’in “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünü hatırlatan Başkan Boydak mesajında, “Milletimizin dini, bayrağı ve vatan toprakları uğruna başlattığı Milli Mücadele’den hareketle kaleme alınan ve aziz milletimizin içinde bulunduğu durumu en doğru şekilde izah eden İstiklal Marşı’mızın ne zorluklar altında kaleme alındığı ve o dönemde milletimizin içerisinde bulunduğu durumu hatırlamamız,hatırlatmamız ve unutmamamız gerekir. Bu zorluklarla bizlere emanet edilen bu topraklar için var gücümüzle millet olarak çalışma gayretinde olmalıyız” dedi.

Başkan Boydak, mesajında son olarak, “İstiklal Marşımızın Büyük Millet Meclisimizde kabulünün 98. Yılı münasebetiyle merhum şair Mehmet Akif Ersoy’u, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, bayrak uğrunda ölen varsa vatandır” sözüyle toprağa düşüp şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimizi, ve bu uğurda gazilik mertebesine ulaşan kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Tarih: 12 Mart 2019
Kan Merkezimizden Kan Bağışı için Forum Doldurabilirsiniz