CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI KADİR AYDAR’DAN YUNAN VEKİLE SERT TEPKİ

Ocak 31, 2020

CEYHAN BELEDİYE BAŞKANI KADİR AYDAR’DAN YUNAN VEKİLE SERT TEPKİ

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar,  Brüksel’de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda Türk Bayrağı yırtan Yunan Milletvekili Loannis Lagos’a çirkin saldırısından dolayı tepki gösterdi.

Aydar Lagos için  ; “ Türk milletinin kutsallarına saldırıldığında nasıl tepki gösterdiğini en iyi Lagos’un dedeleri bilir. Kendisi bilmiyorsa büyüklerine sorsun. Biraz tarih bilgisi olsa Türk Milletinin bayrak için can alıp can vereceğini bilirdi” dedi.

Avrupa Parlamentosu’nda Yunan milletvekilinin Türk bayrağını yırtarak yaptığı ırkçı ve faşizan provokasyonu şiddetle kınadığını belirten Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin aziz milletine ve manevi değerlerine sürekli kin kusan bu yaklaşıma gereken cevabı vermiş ve şöyle demişti; ‘Bayrak bir milletin onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez.’ Biz bayrağa saygıyı Atamızdan öğrendik. Lagos da atalarından Türk Milletine saygısızlık yapılmayacağını öğrensin” ifadelerini kullandı.

-ÖZGEÇMİŞ-

Nöbetçi Eczaneler