ALİ ALPER BOYDAK’TAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Aralık 3, 2018

ALİ ALPER BOYDAK’TAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Ceyhan Belediye Başkan Vekilimiz Ali Alper BOYDAK; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
“Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı bir kararla Dünya Engelliler Günü ilan edilen 3 Aralık, engeli olan bireylerin topluma kazandırılması ve sorunlarının gündeme getirilmesi amacıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, engellilerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri yaşam koşullarının iyileştirilmesi, kolaylaştırılması en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır.
Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır.
Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanı sıra, çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir.
Hayatımızdaki engelleri sevgi ile aşmak dileğiyle, tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum. “ dedi.