BAŞKAN VEKİLİMİZ BOYDAK TEPREŞ ŞENLİĞİNE KATILDI.

Mayıs 9, 2018

BAŞKAN VEKİLİMİZ BOYDAK TEPREŞ ŞENLİĞİNE KATILDI

Ceyhan Belediye Başkan Vekilimiz Ali Alper Boydak, Kırım Türklerinin düzenlediği 14. Geleneksel Tepreş şenliğine katıldı.

Kırım Türklerinin yoğun olarak yaşadığı mahallelerden Çakaldere’de düzenlenen etkinliğe katılan Başkan Vekili Boydak, davetlilerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Akay’lar, Apakay’lar, Bala’lar hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Başkan Boydak birlik ve beraberlik mesajı vererek Kırım Türkleri’nin dayanışma içerisinde olmasını istedi.

BOYDAK; DESTANLAR YAZAN BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ

Dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde yaşadığımızı belireten Başkan Boydak, ‘’Bu Coğrafyanın kuzeyinde de bir Kırım Hanlığı var. Geçmişte 299 yıl hüküm sürdüğü ve gerek Rusya ya karşı gerekse Avrupa Hristiyanlarına karşı çeşitli destanlar yazan bir milletin evlatlarıyız. 299 yıl Avrupa’da hep Osmanlı’nın öncülüğünü yapmıştır Kırım Tatarları ve bununla da hep övünürüz.

100.yy önce olduğu gibi tüm Emperyalist Ülkelerin Türkiye’yi karıştırmaya çalıştığını belirten Başkan Boydak konuşmasını şöyle sürdürdü, ‘’Birliğimizi beraberliğimizi bozmamak için elimizden gelen tüm gayreti göstermemiz gerekiyor, yoksa Kaddafi gitsin dediler Libya’yı perişan etiler, Saddam gitsin dediler Irak’ı perişan ettiler ve Suriye’yi perişan ettiler ve görüyorsunuz ki tamamen hepsi zulüm altında, Çünkü Müslümanlar birlik ve beraberlik içerisinde olamıyor, bu demek ki bizim kabahatimiz. Birlik ve beraberlik için inşallah yeni nesilde ve yeni dönemde çok güzel adımlar atıldığını düşünüyorum. Halkımızın milletimizin artık bilinçlendiğini düşünüyorum. Dünyanın her yerinden Anadolu’ya göç edip gelen milletler var. Kırım halkı gibi Balkanlardan da gelen var, Orta Asya’dan da gelenler var, hepsi bu coğrafya içerisinde Kürtdü, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi ile birlik ve beraberlik olacak ve emperyalist güçler emellerine nail olamayacak. Anadolu’da bu birlik ve beraberlikle kimse önümüze geçemeyecek inşallah. Tek Yürek, tek Millet, tek Bayrak, tek Vatan, tek Devlet olacağız, bu duygu ve düşüncelerle Kırım Türkleri yardımlaşma derneğimizin düzenlemiş olduğu Tepreş şenliğine emek veren herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkan Vekili Ali Alper Boydak, Meclis üyeleri, STK temsilcileri, siyesi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

HİZMET REHBERİ