BELEDİYEMİZ ‘CEYHAN’ UÇAĞININ MAKETİNİ YAPTIRIYOR.

Ağustos 3, 2018

BELEDİYEMİZ ‘CEYHAN’ UÇAĞININ MAKETİNİ YAPTIRIYOR

Türkiye’nin ilk savaş uçağı, Ceyhanın maketi Endüstri Meslek lisesinde yapılıyor.Belediyemiz tarafından yaptırılan teyyare’nin yapım çalışmalarını Başkanımız Boydak yerinde inceledi.

Ceyhanlıların 1925 yılında bağışlar ile alınan Türkiye’nin ilk savaş uçağı Ansaldo A300 tipi teyyarenin maketi Ceyhan Belediye Başkanımız Ali Alper Boydak’ın talimatı ile yapılıyor. Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi atölyesinde yapımı devam eden uçağın iskelet kısmı tamamlandı.

Tarihe ışık tutan” Ceyhan uçağını şehrin en güzel noktasında sergileyeceklerini belirten Başkanımız Boydak, “Vatansever hemşerilerimiz o yıllarda ülkesine olan sevgisini bağlılığını kanıtlamış bizleri gururlandırmıştır. 1925’de kurulan Hava Kuvvetlerimizi kuvvetlendirmek üzere halk arasında bir bağış kampanyası başlatmış ve toplanan bağışlar ile Ansaldo A300 tipi teyyare Ülkemize kazandırılmıştır. Vecihi Hürkuş tarafından uçurulan bu uçak, bağışlarla alınan ilk uçak olması nedeniyle büyük coşkuyla karşılanmış, tarihin altın sayfalarında yer almıştır. ‘Ceyhan’ adı verilen ve tarihe ışık tutan uçağın maketini yaptırmak için çalışmalarımız sürüyor. Ceyhanlı hemşerilerimizin gururu ”Ceyhan” uçağını sergileyerek gelecek nesillere aktarmak bizi mutlu edecektir, Emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi hocalarından yapımı devam eden maket hakkında bilgi alan Başkanımız Boydak, okul yönetimi ve ustalara başarılar diledi.