CEYHAN CEMEVİ VE KÜLTÜR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Ekim 9, 2018

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapımı biten Ceyhan Cemevi tören ve kutlamalarla hizmete açıldı.

Açılış programına, Ceyhan Belediye Başkan Vekilimiz Ali Alper Boydak’ ın yanı sıra Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yöneticileri, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ceyhan Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, siyasi parti ve STK temsilcileri, Alevi kültürünün ileri gelenleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKANIMIZ BOYDAK: “ <<İNCİNSEN DE İNCİTME !>> DİYEN HACI BEKTAŞ VELİ’YE SELAM OLSUN”

Açılış programında katılımcılara hitap eden Ceyhan Belediye Başkan Vekilimiz Ali Alper Boydak;

“Kardeşliğin ve hoşgörünün timsali dinimiz; evrensel kaidelerle insan odaklı ve inançlara saygılı bir dindir.  Bugün burada Ceyhan Cemevi’nin hizmete açılışı için toplanmış bulunuyoruz.

Hz. Ali (R.a) bir sözünde ‘Ya Resulullah! Bana bin kişi kötülük yapsa ona yine de iyilikle karşılık veririm’ diyor. Bu bağlamda dinimiz barışın, kardeşçe yaşamanın en önemli kılavuzudur. Hangi inanca mensup olursak olalım, insanların yaşayışlarına müdahil olmadan birlik beraberlik içerisinde yaşamalıyız. Biz öyle bir ecdada sahibiz ki fethettiği topraklarda yazdırdığı kitabelere   ‘ La İlahe İllallah Muhammeden Resulullah’ ibaresini; ve Kudüs’ü fethettikten sonra tüm dinlerin babası Hz. İbrahim’e ithafen kitabelere  ‘la ilahe illallah İbrahim halilullah’ yazdıran Kanuni Sultan Süleyman’a selam olsun. Hoşgörüyü heybesine koyup diyar diyar Anadolu’yu gezen ‘Yaradılanı severim, Yaradan’dan ötürü’ diyen Yunus Emre’ye selam olsun. ‘İncinsen de İncitme !’diyen Hacı Bektaş Veli’ye selam olsun. Nihayeti, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına selam olsun. Sözümüzün sonunda bu eseri şehrimize kazandıran tüm paydaşlara teşekkür ediyor; Ceyhanımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cemevi açılış töreni yapılan konuşmaların ardından aşure ikramı ve konserlerle devam etti. Sanatçılar Cem Adrian ve Musa Eroğlu’nun sahne aldığı programda sevilen şarkılarını, türkülerini Ceyhanlılar için söylediler.