Ceyhan Mutfağı

Ceyhan Belediyesi

CEYHAN’IMIZIN BİRBİRİNDEN GÜZEL YEMEKLERİNİ SİZLER İÇİN DERLEDİK VE LİSTELEDİK.

ÜSTELİK CEYHAN’A UZAK YAŞAYAN HASRET ÇEKEN TÜM CEYHANLILAR VE CEYHAN MUTFAĞINI MERAK EDEN TATMAK İSTEYEN HERKES İÇİN TARİFLERİ İLE BİRLİKTE EKLEDİK.

ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.

Malzemeler
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 su bardağı dondurulmuş mantı
2 su bardağı haşlanmış nohut
6,5 su bardağı et suyu
3 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı tuz
Pişirme Önerisi
Mantıları dondurulmuş olarak hazır almak yerine evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Nohutları kendiniz haşlayabileceğiniz gibi, haşlanmış olarak hazır da alabilirsiniz. Et suyunu kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi, hazır et bulyonlardan da kullanabilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine salçayı ilave edip bir kaç dakika kavurun.
Üzerine et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Et suyu kaynadığında içerisine mantıları ve haşlanmış nohutları ilave edin.
Ardından tuz ve naneyi ekleyip, mantılar yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Malzemesi ;
Yarım kg. az yağlı koyun eti
1 miktar kıyılmış kuyruk yağı
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı ;
Bütün malzemeleri bir güzel karıştırarak 10 dk . yoğurun meydan gelen karışımı on eşit parçaya bölün ,her parçayı kalın bir şiş üzerine el yardımı ile sıvayın.Kömür ateşinde her iki tarafı da iyice pişirilerek servis yapılır.
Servis, ezme salata veya diğer salatalar ve ayran yada şalgamla birlikte yapılır.

Malzemesi :
3/4su bardağı mercimek
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 çorba kaşığı kuru nane
1 adet limon
Yapılışı :
Unu bir tepeye eleyiniz. Yoğurarak hamur haline getiriniz. Hamur bir müddet bekletilir ve oklava ile 3-4 mm kalınlığında yufkalar açılır. Açtığınız yufkaları uzun şeritler halinde kesiniz ve şeritleri üst üste koyarak küçük küçük doğrayınız.

Malzemesi ;
1 adet koyun işkembesi
2 su bardağı pirinç
250 gr. Yağlı kıyma
3 orta boy soğan
4 1 tatlı kaşığı tuz
5 Yarım çay bardağı karabiber
6 8-10 dal maydanoz
Yapılışı :
Kıyma, pirinç, ince kıyılmış maydanoz ve soğan karabiber ve tuz karıştırılır.İşkembeler iyice temizlenerek yıkanır ve daha sonra 10-15cm’lik karelere bölünür.Meydana gelen her bir parçanın içerisine iki çorba kaşığı karışım konularak işkembelerin puturlu yüzü dışına gelecek üçgen şeklinde dikilir.Diğer parçalarda bu şekilde hazırlanır ve tencereye dizilirler.Üzerine 5-6 su bardağı kaynar su eklenerek hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tencereden çıkarılarak ipleri çıkarılarak servis tabaklarına konur.Hazırlanan yağlı,salçalı nane karışımlı sos tabakların üzerlerine dökülerek servis yapılır.

Malzemeler
4 adet şirdan
3 su bardağı pirinç
3 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Şırdan Dolması Tarifi Yapılışı
İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır.
İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır.
Soğanlar küçük küçük doğranır.
Pirinç ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur.
Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 60 dakika pişirilir.
üzerine bolca kimyon dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.

Malzemesi ;
3 kg. siyah havuç
Biraz buğday unu
10 lt. su
2 adet şalgam
150 gr.tuz.
Yapılışı ;
Havuçların sapları temizlenerek dışı sıyrılarak iyice yıkanarak ortadan ikiye yarım silindir şeklinde bölünür.Şalgamlarda soyularak küp şeklinde parçalara bölünür.Şalgam ve havuçlar büyük bir kavanoza konur.Üzerine tuz ve su ilave edilir.Bir tülbendin içine sarılmış olan sedik kavanozun içine atılır ve karışım mayalanmaya bırakılır.15-20 gün mayalandırılan karışım günü dolduktan sonra soğuk olarak servis yapılır.
Yörenin en meşhur içeceğidir.

Malzemesi ;
250 gr. orta yağlı kıyma
250 gr. İnce irmik veya yarma
1 adet yumurta
4 adet büyükbaş soğan
250 gr. yağsız kıyma
500 gr. ince bulgur
100 gr. haşlanmış nohut
1 paket margarin
1 çay bardağı un
6 su bardağı et suyu
yeterince tuz, kimyon, karabiber, salça
Yapılışı ;
İlk etapta orta yağlı kıyma suyunu çekinceye kadar pişirilir.Kıymaya ince kıyılmış soğan , tuz,karabiber, kimyon ve margarin eklenir ve biraz daha kavrulur ve daha sonra bir kenara konularak donmaya bırakılır.
Diğer taraftan bulgur, irmik,tuz biraz salça ve kimyon karıştırılarak biraz su ilave dilerek elle yoğrulur.Daha sonra üç dört defa çekilmiş kıyma da ilave edilir.Yoğurma devam ederken yumurta ve un ilave edilir.Karışım elle açılacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur.Kıvama gelen dış köfteliğin yarısı ayrılarak nohut büyüklüğünde top şeklinde dökülür.Karışımın diğer yarısı ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.Bu parçalar parmakla inceltilerek içerisine daha önce hazırlanan ve soğumaya bırakılan kıyma açılan parçaların içerisine doldurularak yuvarlak parçalar oluşturulur.
Başka bir tencere kaynamakta olan et suyunun içerisine hazırlanan köfteler salınır. Köftelerin piştiği anlaşılınca da salça ve yağ ilave edilerek sıcak sıcak servis yapılır

 

Malzemeler:
Bir kase kuru bamya ( buzlukta da varsa oda olur 500 gram kadar)
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kase kadar çok küçük doğranmış kırmızı et
1 orta boy soğan
1,5 yemek kaşığı salça
Bir tatlı kaşığı limon tuzu
4 kaşık sıvı yağ
Yeteri kadar tuz
Etli Nohutlu Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı
Ben bamyayı kuru kullandım eğer sizin buzlukta varsa oda olur. Kuru haliyle yaklaşık küçük bir kase yetiyor. Yaş haliyle yarım kilo kadar yeterli.
Öncelikle kuru olan bamyayı kaynar suda içine bir kaşık kadar limon tuzu atarak hafif yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra iyice yıkayıp süzün. Tencereye yağı koyun, soğanı doğrayıp çok küçük doğranmış etle birlikte iyice kavurun. Salçayı ekleyin. Ardından bamyayı da ekleyin 2-3 dakika kavurun. Sonra üzerine yeteri kadar kaynar su ekleyin. Çok olmasın ama. Tuzunu ve limon tuzunu ekleyin. Tadına bakarak ekşisini nasıl seviyorsanız ayarlayın. Orta ateşte pişmeye bırakın. Suyu bamyadan az olduğu zaman nohudunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatın. Çok sulu çokta susuz olmasın. Ocaktan alın ve servise hazır. Afiyet olsun.

Malzemeler:
5 tane patlıcan
2 tane kırmızı biber
3 tane yeşil biber
1 tane orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 tane domates
1 çorba kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı biber
Tuz
Limon suyu
Babagannuş Tarifi Yapılışı
Biber ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve döverek ezin.
Soğanı minik minik doğrayıp az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun.
Biber salçası ve baharatları ekleyin.
Soğan ve ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları derince bir kapta karıştırın.
Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, karıştırın.

.

 

 

 

 

 

Malzemeler:

1 su bardağı
köftelik ince bulgur
1/4 su bardağı
su
2 yemek kaşığı
irmik
1 yemek kaşığı
un
100 gram
kıyma
(iki kez çekilmiş)1 adet
rendelenmiş kuru soğan
1 adet
yumurta
1/4 çay kaşığı
tuz
İç harcı için:200 gram
orta yağlı kıyma
1 adet
kuru soğan
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı
biber salçası
1 tatlı kaşığı
domates salçası
50 gram
ince çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
pul biber
1/2 çay kaşığı
kimyon
1/2 çay kaşığı
karabibe
Haşlamak için;
Su,
Tuz

malzemeler
Bir su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
250 gram tavuk budu
Üç yemek kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber
Beş bardak su

Dövme pilavı yapılışı

İlk olarak aşurelik buğdayı tavuk butlarıyla birlikte düdüklü tencerenin içerisine konularak üzerine tuz ilave edilerek pişirilmeye başlanır. İsteğe bağlı olarak buğdayı daha önceden kabarması için ıslatabilirsiniz. Buğdayları bu şekilde yirmi dakika haşlamanız yeterli olacaktır. Daha sonra tencerenin içerisinde tavuk butlarının kemikleri ayıklanmalıdır. Tavuk etlerini yağda nar gibi olana kadar kızartılır. Haşlanan dövmeleri üzerine önceden haşlanmış olan nohutların kabukları soyulmuş bir şekilde üzerine eklenir. Üzerine de az miktarda tavuk suyu ilave edebilirsiniz. Beş dakika bu şekilde kısık ateşte pişirilir. Son olarak tavuk etlerini karabiberle harmanlayın. Pişen dövmeleri servis tabağınıza alarak üzerine tavuk etlerini sıralayın. Tereyağını ise tavanın içinde rengi kahverengine dönecek şekilde kızdırarak dövme ve tavukların üzerinde gezdirilir. Tereyağını bol tutarsanız pilavınız daha lezzetli bir hal alacaktır. Böylelikle dövme pilavımızın hazırlamasını bitirmiş oluruz. Afiyet olsun…

Malzemeler
1 su bardağı yeşil mercimek
Haşlamak için bol su
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon, biraz tuz, karabiber, acı biber
1 bağ taze ıspanak (temizlenmiş, doğranmış)
2-3 su bardağı su veya tavuk suyu (miktarını çorbanın istenilen kıvamına göre ayarlayabilirsiniz)
Yeşil Mercimekli Ispanak Çorbası Tarifi Yapılışı
Önce mercimek biraz haşlanır ve süzülür. Bir tencerede sıvı yağ ısıtılır ve soğan kavrulur. Salça ve baharatlar eklenir. Mercimek ve ıspanakta ilave edildikten sonra suyu ayarlanır. Mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

Malzemesi ;
1 ölçü nişasta
2 ölçü şeker
6 ölçü su
4 ölçü şeker(şurup)
Kırmızı bici boyası
Gül suyu
Yapılışı ;
Nişastayla su yavaş yavaş karıştırılarak pişirilir.Koyu muhallebi kıvamına gelince ateşten indirilir ve tepsiye konularak soğumaya bırakılır.Buzdolabında bekletilir.Ayrıca şurup kaynatılır,içine kırmızı boya ,gül suyu ilave edilir.Dolapta soğuyan bici küçük kareler halinde kesilip karelere konulur üzerine şurup dökülür.İstediği takdirde üzerine pudra şekeri de ekilebilir.

Malzemeler1 adet
yumurta
1 çay bardağı
yoğurt
1 çay bardağı
su
1/2 çay bardağı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
sirke
1/2 çay kaşığı
kabartma tozu
1/2 çay kaşığı
tuz
5 su bardağı
un
Şerbeti için:3,5 su bardağı
su
3 su bardağı
toz şeker
1/2 adet
limon
Kızartmak için:1/2 su bardağı
sıvı yağ
Açmak için:3 yemek kaşığı
nişasta
Püf Noktası
Soğuk şerbet-sıcak tatlı denklemi şerbetli tatlıların çoğunda olduğu gibi bu tatlıda da geçerli. O yüzden öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakmalısınız.
Pişirme Önerisi
Tatlınızı yağda kızartmak istemiyorsanız fırında da yapabilirsiniz, ama orijinali yağda kızartılarak yapılmaktadır. Fırında pişirmek istiyorsanız 180 derece fırında üstü kızarana dek pişirmeniz yeterli olacaktır.
Nasıl Yapılır?Şerbetini hazırlamak için:
Şerbetinizi hazırlayarak işe başlayın. Şerbet için gerekli olan su ve toz şekeri bir tencereye alın, içerisine yarım limonun suyunu sıkın ve kabuğuyla birlikte llimonu da içine atın.
Ocağın altını açın ve şeker eriyene dek karıştırın.
Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Şerbetiniz hazır, limonun kabuğunu içinden çıkartın ve soğumaya bırakın.
Hamuru için:
Hamur için gerekli tüm malzemeleri bir yoğurma kabında karıştırın ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun. Un az gelirse bir miktar daha ilave edebilirsiniz.
Hamuru yoğurduktan sonra hamuru 6 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın ve bu bezelerin üstünü nemli bir bezle öreterek yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
İç harcı hazırlamak için:
Ceviz içini, tarçını ve toz şekeri bir kabın içerisinde karıştırın. İç harcınız hazır.
Birleştirme ve pişirmesi için:
Hamur dinlendikten sonra, hamuru açacağınız zemine bolca nişasta serpin.
Bezelerden birini alın ve üstüne de nişasta serperek, açabildiğiniz kadar ince bir hamur açın. Bezelerden birini alın ve üstüne de nişasta serperek, açabildiğiniz kadar ince bir hamur açın.
Bezeyi bu şekilde açtıktan sonra, açtığınız yufkanın yarısına kadar kısmını, yaklaşık 3 parmak genişliğinde olacak şekilde akordiyon şeklinde katlayın.
Katladığınız bu kısma yan yana, öbek öbek hazırladığınız iç harçtan, aralarında 2 parmak kadar mesafe bırakarak koyun.
Yufkanın katlamadığınız diğer yarısını da akordeon şeklinde olacak şekilde, öbek öbek koyduğunuz iç harcın üzerine kapatın ve üstüne hafifçe bastırın.
Öbeklerin yanlarından hamuru büzüştürerek parmağınızla bir şeker paketi yapıyormuşçasına sıkıştırın.
Sıkıştırdığınız yerlerden öbekleri kesin ve açılmaması için yanlarından tekrar sıkıştırarak minik minik şeker paketleri şeklinde tatlınızı şekillendirin.
Bu şekilde tüm hamuru hazırlayın.
Hazırladığınız tatlıları, bolca yağ koyup, iyice kızdırdığınız bir kızartma tavasına alın ve hamurları içine atın, altını kısın ve bu şekilde çevirerek altını ve üstünü güzelce kızartın.
Kızarttığınız tatlıları soğumuş olan şerbetin içine atın.
Şerbetin içinde 15 dakika kadar beklettikten sonra bir servis tabağına alın, toz antep fıstığıyla süsledikten sonra servis edin.

Malzemeler

2 adet
yumurta
1/2 yemek kaşığı
tereyağı
2 su bardağı
su
2 su bardağı
un
1/4 çay kaşığı
tuz
1 yemek kaşığı
irmik
1 tatlı kaşığı
mısır nişastası
Şerbeti için:2 su bardağı
toz şeker
2 su bardağı
su
1 tatlı kaşığı
taze sıkılmış limon suyu
Kızartmak için:2,5 su bardağı
ayçiçek yağı
Püf Noktası
Hamuru, topaklanmaması için bir çırpma teliyle karıştırarak hazırlayın.Tatlıları derin ve soğuk yağda, kısık ateşte kızartmalısınız. Tatlıları kızgın yağa attığınız takdirde dış kısımları kızaracak, iç kısımları çiğ kalacaktır.Şurup kıvamını alana kadar kısık ateşte kaynattığınız şerbet ılığa yakın soğuk, tatlılar sıcak olmalı.Hazırladığınız tatlıların büyüklüğüne göre kişi ve adet sayısı değişebilir.
Pişirme Önerisi
Hazırladığınız tatlıları, daha önce kullanılmamış temiz ve derin yağda fritözde de pişirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Soğuması için öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın.
Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Kaynamakta olan şerbete limon suyunu kattıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
Tatlının hamurunu hazırlamak için; tereyağını derin bir tencereye alın. Tereyağı eridiğinde içme suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
Azar azar elenmiş un ve tuz kattığınız pataşu hamurunu, bir çırpma teliyle karıştırarak toparlanana kadar ocakta pişirin. Kıvam alan tatlı hamurunu soğuması için bir kenarda bekletin.
Hamur soğuduğunda yumurtaları teker teker katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle karıştırın.
Hamurun toparlanması ve kızardığında daha çıtır bir kıvam alması için; son olarak irmik ve mısır nişastası eklediğiniz hamuru, tahta bir kaşıkla karıştırın.
Tatlı hamurunuz hazır. Krema sıkma poşetinin uç kısmına tırtıklı şekil veren aparatı takın. Hazırladığınız halka tatlısı hamurunun bir kısmını krema sıkma poşetine doldurun.
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın. Tatlıları, krema sıkma poşeti yardımıyla halka şeklinde hazırlayın ve yağ tenceresine bırakın.
Halka tatlıları, arkalı önlü ters çevirerek kısık ateşte renk alana kadar kızartın.
Sıcağı sıcağına soğuk şerbet tenceresine aldığınız halka tatlıları, şerbet karışımında 3-4 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına alın. Şerbetini içen tatlıları, ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Malzemeler
1 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:2,5 su bardağı
ayçiçek yağı
Şerbeti için:3 su bardağı
toz şeker
2 su bardağı
su
1/2 adet
limon suyu
Püf Noktası
Lokmaları hazırlamak için; yağlanmış bir kaşık kullanın. Kaşığın uç kısmıyla aldığınız hamur parçasını kızgın yağa bırakın.

Pişirme Önerisi
Sıkma torbası kullanarak da lokma tatlısı hazırlayabilirsiniz. Tarçın ilavesiyle servis edebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Aralarda karıştırarak, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın.
Limon suyunu da ekleyip, 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Tatlının bir lokmalık hamurlarını hazırlamak için; unu karıştırma kabına alın. Orta kısmını açın. Kuru maya ve toz şekeri orta kısmına aktarın. Kenarlarda kalan unun üzerine tuzu şerpiştirin.
Maya ve toz şekeri, ılık su ile ıslatarak yumuşatın. Hamuru, orta kısımdan kenar kısımlara doğru karıştırarak yoğurmaya başlayın.
Kıvam alan hamuru ayrı bir kaba alın. Üzerini streç film ile kapladıktan sonra mayalanması için 30 dakika kadar bekletin.
Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Mayalanıp, kabaran hamuru son bir kez karıştırın. Bir kaşık yardımıyla aldığınız hamur parçalarını kızgın yağa bırakın.
Kızgın yağda olan lokmaları, aralarda bir kevgir yardımıyla karıştırarak renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.
Pişen lokmaları bekletmeden, soğumuş şerbetin bulunduğu tencereye aktarın. Şerbeti içine çekmesi için 5 dakika kadar beklettikten sonra servis edin. Tek atımlık bu mutluluk bombalarını sevdiklerinizle paylaşın.

 

 

 

MALZEMELER:

  • 3 su bardağı pilavlık bulgur ya da köftelik bulgur,
  • Islatmak için bir miktar ılık su ve tuz,
  • 2 adet soğan,
  • 4 diş sarımsak,
  • 3 adet domates,
  • 2 adet salatalık,
  • 1 adet yeşil biber,
  • 1 adet limon,
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası,
  • Karabiber ,
  • Kırmızı pul biber,
  • Kimyon,
  • Kekik ,
  • Nane,
  • Sumak,
  • Yarım bağ maydanoz,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ.

 Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 4 adet kuru soğan
  • 4 adet domates
  • 3 yeşil biber
  • 2-3 diş sarımsak
  • 6-7 sap maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 100 gram kadar margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Lahmacun İçi (Adana Usulü) Tarifi Yapılışı

Malzemeler çok küçük doğranır. Daha sonra karıştırma kabında hepsi birlikte iyice karıştırılır. İsteyen mayalı hamurla evde pişirim yapabilir.
Fırında pişen lahmacunun tadı daha güzel olduğu için bizim tercihimiz lahmacun fırınında pişirmek oldu. Yanında bol yeşillik ve limonla ve marul salatasıyla servis yapılır.

 

 

malzemeler:

  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardağı pastörize süt,
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

HAVA DURUMU
CEYHAN
CEYHAN
NÖBETÇİ ECZANELER
HİZMET REHBERİ
...
Loading
...
Loading