VALİ DEMİRTAŞ VE BERABERİNDEKİ HEYETLE YUMURTALIK SERBEST BÖLGESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Mart 7, 2018

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Beraberinde Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Belediye Başkan Vekilimiz Ali Alper Boydak,İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can ve beraberindeki heyetle birlikte Ceyhan Enerji ve İhtisas bölgesinde petrokimya tesisi kurulması için 1 milyar Dolarlık anlaşma sağlanmasının ardından tesisin kurulacağı Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

TESİSİN 30 AYDA TAMAMLANMASI OLANLANIYOR

Tesisin kurulacağı alanı ziyaret eden Vali Demirtaş ile beraberindeki heyet Tesisin kurulacağı alanı ziyaret ettiler Vali Demirtaş tesisin 30 ay gibi bir sürede tamamlanması planlanan tesisin Adana’yı Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getireceğini ifade etti.

BÖLGEMİZ STRATEJİK ÖNEME SAHİP

Projenin bir an evvel hayata geçirilmesi için var güçleriyle çalışacaklarına da değinen Vali Demirtaş, “Türkiye için stratejik bir öneme sahip olan ilimizde yapılacak yatırımlar, ülkemizin 2023 yılı ekonomik hedeflerine ulaşmasında büyük bir rol oynayacaktır. Bizler ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz istihdam ve ihracatına katkılar sağlayacak projelerimizin an,an takipçisi olacağız. Devletimizin ve Hükümetimizin destekleriyle güzel Adana’mızı layık olduğu yere el birliği ile taşıyacağız” şeklinde konuştu.

BOYDAK: BÖLGEMİZ DÜNYANIN ENERJİ

KORİDORU OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYOR

Belediye Başkan Vekilimiz Ali Alper Boydak Türkiye’nin gelişip büyüyen bir ülke olduğunu ve ihtiyaçları karşılayabilmek için üretime dönük büyük sanayi yatırımlarını hayata geçirmek gerekmektedir. ”Dünyanın enerji koridoru olma özelliği taşıyan Ceyhan ilçemizde, yapılması muhtemel rafineri ve petro-kimya tesisleri ile bölgemiz ve ülkemiz istihdam ve ihracatına çok büyük katkılar sağlanacak ve bu sayede Ceyhan ve Adana’mız Doğu Akdeniz coğrafyasının enerji üssü olacak”

Başkanımız Boydak BTC,Botaş,toros gübre,Yumurtalık serbest bölgesinde Aschem Petrokimya, Akdeniz, Gemicilik, Sönmez Çimento ve Kingspan İzopoli tesisleri ile  İsken enerji ve kurulmakta olan  Ceyhan Organize sanayi gibi yatırımların olduğu fakat yatırımların dışında daha birçok yatırım yapabilecek alanların olduğunu ifade eden Başkanımız Boydak yerli ve milli otomobil fabrikasının  bölgemize kurulması halinde bölgemizde istihdama yönelik sorunlarında ortadan kalkacağına inanıyorum dedi.